Laat je eens masseren

shiatsu bij sportblessures

Soms tijdens recreatieve en sportieve activiteiten, kunnen blessures voorkomen. Een shiatsu behandeling is een manier om de blessures sneller te laten herstellen. Een full-body shiatsu behandeling is een uitstekende keuze voor revalidatie, omdat de shiatsu behandeling niet alleen focust op het aangedane gebied. Het sterkt het hele lichaam, zodat het zelf helend vermogen wordt bevordert. Een  shiatsu behandeling brengt zo het lichaam weer in ‘balans’, met uiteraard speciale aandacht voor een blessure. Een aantal van de sporters die ik heb behandeld vertelde mij  hoe goed shiatsu therapie hen heeft geholpen bij de revalidatie van sportblessures.

De oprichter van Namikoshi Shiatsu, Tokujiro Namikoshi gaf, in 1973, shiatsu therapie behandelingen aan Muhammed Ali. Zo is de oprichter van de Shiatsu Academie van Tokyo, Kensen Saito, in 1988 met het Canadese Olympisch team naar Seoul geweest en veel van deze atleten behandeld. Ik zelf behandel veel verschillende sporters. Tevens ben ik de verzorger van het Nederlands Karate team (Nederlands Karate Associatie) en Sportsclub Sushiho .

Shiatsu therapie kan ook preventief worden ingezet zodat wanneer een wedstrijd begint de sporter klaar is om de beste prestaties te geven. Shiatsu therapie kan deel uitmaken van de dagelijkse training zodat de sporters klaar zijn om te concurreren en snel te herstellen zodra de wedstrijd voorbij is.

Dus als je sport en je wilt betere prestaties en sneller herstellen, kijk wat shiatsu therapie voor je kan doen.