Laat je eens masseren

shiatsu als allergie behandeling

Allergie is een reactie van het immuunsysteem op lichaamsvreemde stoffen ( allergenen ), die op zich helemaal niet schadelijk hoeven te zijn, zoals bijvoorbeeld stuifmeelkorrels , huidschilfers van dieren, uitwerpselen van huisstofmijt , schimmelsporen of voedselbestanddelen. Allergenen komen vooral via de huid en via de luchtwegen het lichaam binnen, waarna het immuunsysteem deze allergenen onschadelijk probeert te maken met een soms ‘overdreven’ allergische reactie. De klachten (loopneus, tranende ogen, jeuk , benauwdheid, diarree) zijn niet afkomstig van het allergeen zelf, maar van de reactie van het immuunsysteem op het allergeen.

Wat we doen met de shiatsu allergie behandeling is het belans terug brengen en het immuunsysteem versterken door middel van punten op het lichaam te drukken.

Voor de behandeling van hooikoorts dient men +/- 10 weken voordat de ergste reacties uitbreken te beginnen. Voor het beste resultaat dient u een kuur van 10 behandelingen te ondergaan, 1 maal per week en dan het liefst op de zelfde dag en tijdstip.

In het eerste jaar zal er 50 – 70% vermindering van de hooikoorts zijn. In het tweede jaar dezelfde kuur herhalen en zal het restant worden opgelost. Na in het derde jaar de kuur te volgen is de hooikoorts meestal verdwenen.